Tuesday, December 20, 2011

Berkunjung ke Johor Premium Outlets (JPO)!!!

Assalamualaikum...mula2 skali, bace ni dulu....

Isma : Semalam, aku bawak bini aku ngan anak2 g jalan2 kat Kulaijaya ni je. Nak tengok tmpat yg baru bukak tu, apa name tempatnye tu?? Aisshhh...

Saleh : JPO, ke??

Isma : A'ah..JPO..ye lah tu..JPO...

Saleh : Kau pegi situ ke??

Isma : Ye lah....aku smlm ingat nk blnje kat situ, tengok...wah...diskaun2, 50%, 60% ke 70%, banyak tu diskaun nye, jadi juling mata aku dibuatnyer, sekali, bila tengok harganya, Ya Allah!!! minimimum price untuk baju2 taste aku pun RM 300...

Saleh : Eh!! Isma!! Mahalnyer...jname ape yg kau tengok tu? Kau ade beli tak?

Isma : Takkan la aku nk beli, kan...mne ade duit bnyk...Kopi kat situ pun minimum RM 8!!Ingatkn nk minum2 saje je...last2 minum air masak dalam kereta je la....

Saleh : Hahahah!!!

Hehehe..sudah lame prof tidak berkunjung ke laman sendiri prof. Baru2 ini, JPO atau Johor Premium Outlet yg kini hangat diperkatakan,dan satu2 nye Outlet yg pertama di Asia Tenggara!! JPO ini terletak diantara lebuhraya kawasan Kulaijaya dan Second Link Hiway dimane para pelancong yg berulang alik dari S'pura ke JB, atau yg baru tiba dari Lpgn Terbang Sultan Ismail, Senai bleh berkunjung ke situ.

Pintu masuk ke Johor Premium Outlets


Kawasannye cukup luas, dgn sekelilingnya terdapat Lebuhraya dan pokok2 kelapa sawit yg "menghijau" (adoii)...JPO yg baru2 ini dirasmikan PM ini juga sbnrnye dijadikan tempat pelancongan utama di Daerah Kulaijaya...




Spanjang prof berjln2 di kaw tersebut, mase tu hari Selasa, kelihatan begitu ramai yg dtg ke situ...rata2 org S'pura...Pelbagai barangan berjenama, termasuk,Nike Factory Store, Vincci, Michael Kors, Padini , Burberry, DKNY, dan banyak lagi barang berjenama antarabangsa dijual di situ, maka tak hairanlah kalau harga kat situ mahal....







Jadi, di situ, prof tak sempat nk masuk menjenguk ke dalam barang2 yg dijual di kedai itu. Yg sempat cuma di Padini Outlet je la...memndgkan tidak ada pe2 lagi yg boleh dilihat....

hahaha...tengok lagi jom....

Harga promosi sempena opening...




Last skali, kami capture gambar..saje je nk gedik2 kat situ...hahaha...




Haha, tu je la..sampai di sini saja....datangla ke Kulaijaya, Johor untuk tengok2 ape yg ade di Johor Premium Outlets...

Firman Allah;

كُلُّ نَفْسٍ ذَآئِقَةُ الْمَوْتِ وَإِنَّمَا تُوَفَّوْنَ أُجُورَكُمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَمَن زُحْزِحَ عَنِ النَّارِ وَأُدْخِلَ الْجَنَّةَ فَقَدْ فَازَ وَما الْحَيَاةُ 
الدُّنْيَا إِلاَّ مَتَاعُ الْغُرُورِ 


Maksud: Setiap yang bernyawa akan merasakan mati. Dan sesungguhnya pada hari kiamat sajalah disempurnakan pahalamu. Barang siapa dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke dalam surga, maka sungguh ia telah beruntung. Kehidupan dunia itu tidak lain hanyalah kesenangan yang memperdayakan. (Ali-'Imran;185)

No comments: