Tuesday, August 23, 2011

IIUR Graduation Day

hahaha...Assalamualaikum!!!

dah jejak 3 minggu kita berpuasa fardu ni yek?? mcm mne dgn amal dan ibadat korang sume(dan prof jugak)?? dah dekat2 ni mesti pikir dah nk dkt raye kan??dalam bilik prof ni pun dah berkumandang lagu raya ni...hmmm...tringat nk balik kampung...

ilustrasi sahaja...


tapi tgk tarikh ni ye: 24 Ogos = 24 Ramadan


agak2 brape hari lagi nk raya ya?? hahaa..dah beli baju raya lum??kuih raya dah buat??kad2 raya dah hntr blum?? muhasabah semula yer....

tapi jgn trk tarikh nk raya je..tgk, ade brape hari lg nk menghadapi hari yg penting dan genting!! 

A : banyak lagi persiapan yg nk dibuat utk raya ni...kuih raya, kemas rumah, pasang lampu kelip2...
B : banyak lagi perkara yg blum aku buat utk bulan ramadan : tak khatam qur'an lagi, tarawih ada lagi...qiyam lgi,  lailatul qadar dah jumpe lum?? 

yg mne satu kiter ni ek, antaa yg A atau yg B?? huhu..kita muhasabah diri kita semula ye.. prof kat sini walau bagaimanapun, nk bagitau kat cni tarikh IIUR (rujuk pos sebelum ini) Graduation Day:




IIUR GRADUATION DAY
30th August 2011

haa.... Graduation day atau Konvokesyen dah nk dkat...kalau dah nk graduate mesti bertungkus lumus study utk buat yg terbaik dalam exam kan?? same la jugak utk bulan Ramadan ni...bertungkus lumus lah dlm mengerjakan ibadah dan amal..

tapi, prof jugak ingin mengucapkan....

 SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MiNaL AiDil wAl FAiziIN




prof balik umah sabtu ni..kul 12 mlm...sedihnya..kwn2 balik ari jumaat pagi..huhu...nasib dapat tmpat dalam bas, kalo tak, tak balik laa raya....

semoga pengalaman dan amal kita spnjg bulan ramadan dapat kita istiqamah dalam bulan2 seterusnya...Hehe tu je la kowt....nk cakap ape lg?? tu je la..

assalamualaikum... :-)

No comments: